flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд оголосив вирок у справі про смертельну ДТП, де загинуло двоє хлопців

18 березня 2024, 14:19

У  Крюківському районному суді міста  Кременчука Полтавської області завершено розгляд  справи за обвинуваченням місцевого жителя Віктора Ш. у вчиненні злочину, передбаченого  ч. 4 ст. 286-1 Кримінального кодексу України, а саме - порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, що спричинило загибель кількох осіб.

Дорожньо-транспортна пригода сталася ввечері 24 червня 2023 року на вул. Республіканській у м. Кременчуці. Авто Віктора Ш. наїхало на двох пішоходів, внаслідок чого загинули двоє хлопців – 14-річний Давид Клепач та 22-річний Іван Яскевич.

18 березня 2024 року у даній справі оголошено вирок суду, яким Віктора Ш. визнанно винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.286-1 КК України, та призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 8 (вісім) років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 10 (десять) років. Вирок суду не набрав законної сили. Учасники справи можуть оскаржити вирок до Полтавського апеляційного суду у строк 30 днів.