flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Режим роботи під час виборчого процесу

07 жовтня 2020, 10:41

Центральна виборча комісія постановою від 30 серпня 2020 року №208 оголосила про початок з 5 вересня 2020 року виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня 2020 року.

Крім цього, ці перші вибори будуть проводитися за правилами, які передбачені Виборчим кодексом України, який набув чинності, з 01.01.2020 року, а Закон України "Про місцеві вибори" в цій частині втратив чинність.

З метою забезпечення належного проходження виборчого процесу, забезпечення реалізації та захисту виборчих прав громадян в Крюківському районному суді м. Кременчука  Полтавської області встановлено особливий режим роботи суддів та працівників апарату у позаробочий час, включаючи вихідні та святкові дні, а також напередодні дня виборів та в день виборів 25 жовтня 2020 року.

Для забезпечення оперативного прийняття та реєстрації позовних заяв (документів) виборчої категорії учасники виборчого процесу можуть повідомляти про намір подати позовні заяви, скарги, звернення до суду за наступним номером телефону: 0688487895.

Відповідно до статті 20 Кодексу адміністративного судочинства України Крюківському районному суду м. Кременчука як адміністративному суду підсудні адміністративні справи, пов'язані з виборчим процесом, щодо: оскарження рішень, дій чи бездіяльності дільничних виборчих комісій, членів цих комісій; уточнення списку виборців; оскарження діій чи бездіяльності засобів масової інформації, інформаційних агенств, підприємств, установ, організацій, іх посадових та службових осіб, творчих працівників засобів масової інформації та інформаційних агенств, що порушують законодавство про вибори; оскарження дій чи бездіяльності кандидата в депутати сільської, селищної ради, кандидатів на посаду  сільського, селищного голови, іх довірених осіб.