flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Резонансна справа: кримінальне провадження за фактом замаху на крадіжку у великих розмірах групою осіб у ТЦ " АМСТОР"

20 жовтня 2022, 12:12

У зв’язку з підвищеною увагою суспільства та засобів масової інформації до кримінального провадження за  обвинуваченням громадян Б.,Ш.,М. у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (незакінчений замах на таємне викрадення чужого майна(крадіжці) у великих розмірах, в умовах воєнного стану на всій території України, за попередньою змовою групою осіб), тобто щодо подій, які відбувались в торгівельному центрі «Амстор» під час прибирання сміття та руйнувань за наслідками ракетного удару, Крюківський районний суд м. Кременчука інформує.

             Справа розглядається у відкритому судовому засіданні суддею Хіневичем В.І. та 14.10.2022 року у підготовчому судовому засіданні було вирішено питання про:  виділення в окреме кримінальне провадження матеріалів відносно Ш. у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України з угодою про визнання винуватості ; виділення в окрема кримінальне провадження матеріалів відносно М. у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України з угодою про визнання винуватості; відмовлено в задоволенні клопотання захисника обвинуваченого Б. про повернення обвинувального акту прокурору, а також вирішено питання про зупинення будь-яких процесуальних дій по кримінальному провадженню за обвинуваченням Б. до розгляду по суті угод про визнання винуватості.

            Отже, після ухвалення судом зазначено рішення про виділення матеріалів з угодами про визнання винуватості в окремі кримінальні провадження, судом (головуючий суддя Хіневич В.І.) розглядається три окремі кримінальні справи.

Пошук інформації щодо стадій розгляду справ можна здійснити на порталі «Судова влада» за № 537/2544/22, № 537/2758/22 та № 537/2759/22.

            Звертаємо увагу  представників ЗМІ! Кримінальні провадження щодо подій, які відбулися у торгівельному центрі «Амстор», розглядаються виключно за обвинуваченнями у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (незакінчений замах на таємне викрадення чужого майна(крадіжці) у великих розмірах, в умовах воєнного стану на всій території України, за попередньою змовою групою осіб, а не у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 432 Кримінального кодексу України ( мародерство – викрадення на полі бою речей, що знаходяться при вбитих чи поранених).

            Просимо ЗМІ висвітлювати правдиву інформацію щодо кримінальних проваджень «по ТЦ «Амстор»» та не допускати висвітлення у засобах масової інформаціях, соціальних мережах, телеграм-каналах неправдивої інформації у пред’явлених обвинуваченнях!

 

Пресслужба суду