flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся захід, присвячений Дню захисту дітей

30 травня 2019, 16:10

 

Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children ‒прекрасне свято радості і надії. 
           Саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. 
           В Україні цей день відзначається із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей.
           Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. День захисту дітей - це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.

           Напередодні Дня захисту дітей працівники апарату Крюківського районного суду м. Кременчука завітали в гості до дітлахів, які навчаються в Кременчуцькій ЗОШ № 31.

           На початку заходу керівник апарату суду Даніліна Жанна Олександрівна розповіла діткам про дане свято, історію його виникнення, офіційного затвердження та коли це свято почали відзначати в Україні.

           Потім дітлахам була представлена чарівна скринька, а в ній найцінніший скарб нашої планети. Дітки по черзі заглядали в цю скриньку, на дні якої лежало дзеркало. На питання – кого ж дітки побачили в даній скриньці, кожен назвав себе. Таким чином працівники апарату  суду намагалися донести до дітей, що саме вони – ДІТИ – це найбільший скарб нашої планети.

           В ході даного заходу дітки ознайомилися з основними правами, гарантованими їм Конвенцією про права дитини. Потім відбувалася весела гра «Впіймай право за хвіст», в ході якої малеча розпізнавала справжні та вигадані права. Далі відбулася казкова правова вікторина «Права казкових героїв», під час якої дітлахи визначали яке право було порушено у казкового героя.

         Наприкінці заходу керівник апарату суду Даніліна Ж.О. ще раз наголосила, що діти – це наше майбутнє, і обов»язок дорослих у всьому світі – надавати дітям усе найкраще, захищати їх від усього жорстокого та злого.